Dobrovolnické centrum svatého Bartoloměje

Dobrovolnické centrum sv. Bartoloměje v Kolíně nabízí několik možností, jak se zapojit jako dobrovolník:

• Projekt "Pro seniory" – pomoc dobrovolníků zde spočívá především v trávení času společně se seniorem, který bydlí doma a je osamělý. V dnešní době, kdy většinu času rodina tráví v práci, to není nic neobvyklého. Výplň společného času záleží na domluvě, ať už se jedná o procházky, povídání, čtení knih, nebo trénování paměti.

• Jednorázové aktivity – výpomoc při organizování akcí ve farnosti (např. Dětský den), pomoc při organizování výstav a benefičních akcí (Národní potravinová sbírka, např.), besídek apod.

• Jiné – pomoc s administrativou,pomoc při přípravě kostýmů na Tříkrálovou sbírku, pomoc při přírodních katastrofách (povodně apod.) atd.

Kdo je vlastně dobrovolník?

Dobrovolník je člověk, který je ochoten konat pro druhé bez finanční odměny. Dává část svého času, energie a schopností, aby byl užitečný lidem, kteří potřebují pomoc a podporu.

Je to člověk, který nečeká, až ho někdo vyzve, ale sám se zapojí do prospěšné činnosti. Někdy se jedná o pár hodin měsíčně, ale najdou se i dobrovolníci, kteří si ve své činnosti pro druhé najdou své uplatnění a věnují jí většinu svého volného času.

Samotnou odměnou dobrovolníka není jen dobrý pocit z prospěšné práce, ale i získání zkušeností, které lze využít později v zaměstnání nebo při studiu v jinak nedostupné oblasti. Odměnou dobrovolníka od klientů za nezištnou pomoc jsou úsměvy, slzy dojetí a slova díků. Takto jsou dobrovolníci často odměňováni dary nejcennějšími, dary z opravdové lásky, které nemohou být ničím nahrazeny.

Pro více informací kontaktujte:

koordinátorku dobrovolnických aktivit Ditu Fořtovou na tel. čísle: 775 195 724.

nebo navštivte naše kontaktní místo:

Kolín I, ul. Na Hradbách 129 (naproti Restauraci U Rabína)

pondělí                                9.00 – 16.00 hodin

úterý                                     zavřeno

středa                                   9.00 – 16.00 hodin

čtvrtek                                   9.00 – 16.00 hodin

pátek                                    zavřeno

"Tento projekt je realizován s finanční podporou města Kolína."