Milí přátelé,

náš projekt Pomoci Ukrajině 2022 bude ke dni 31.12. 2022 ukončen.

Poslední výdej pomoci proběhne v pondělí 19. prosince v čase 14 – 16 hod.

Děkujeme za spolupráci a přejeme Vám mnoho štěstí!

Дорогі друзі,

наш проект Pomoci Ukrajin 2022

буде від 31.12. 2022 припинено.

Остання видача допомоги відбудеться в понеділок 19 Грудень, від 14-16 год.

Дякуємо за співпрацю та бажаємо Вам багато щастя !

Pozor změna, končí prázdninový výdej Pomoci Ukrajině!

Od září 2022 bude výdej probíhat každé pondělí v časech 14 – 16 hodin.

Pro koho:

• nově příchozí lidé z oblastí zasažené válkou po dobu jednoho měsíce (s vízem v měsíci, které předchází měsíci výdeje)

• potřební se starším vízem na základě vydaného poukazu sociálními pracovníky (např. v případě zvýšených nákladů souvisejících se zdravotním stavem nebo pro osoby, které se vzhledem k nemoci či dlouhodobě nepříznivému zdravotnímu stavu nemohou začlenit na trh práce aj.)

Vydáváme:

• základní potraviny, hygienické potřeby, ošacení, potřeby do domácnosti dle aktuální nabídky

Bližší informace na telefonu 725 409 100.

Увага зміна!На кінці літніх канікул допомогаУкраїні завершується!

З вересня 2022 року доставка відбуватиметься щопонеділка з 14 до 16 години.

Для кого:

• новоприбулі з районів, що постраждали від війни, терміном на один місяць (при наявності візи від місяця до місяця що передує)

• допомога зі старішими візами на підставі ваучера, виданого соціальними працівниками (наприклад, у разі збільшення витрат, пов’язаних зі станом здоров’я, або для осіб, які через хворобу чи тривалий несприятливий стан здоров’я не можуть інтегруватися на ринок праці) тощо)

Ми видаємо:

• основні продукти харчування, засоби гігієни, одяг, предмети побуту згідно поточної пропозиції

За додатковою інформацією телефонуйте 725 409 100.

Pomoc Ukrajině 2022 - pozor změna!

Dovolujeme si Vás informovat o změně způsobu výdeje
materiální a potravinové pomoci ve Farní charitě Kolín, ke které dochází
od 1. června 2022.

Výdej bude probíhat každou středu v časech 9 - 12 hod. a 13 - 15 hod. v
prostorách Komunitního centra sv. Zdislavy Farní charity Kolín, na
adrese Mnichovická 1630, Kolín.

Pro koho:

- nově příchozím občanům Ukrajiny po dobu jednoho měsíce (na základě registrace u nás, bez poukazu)

- opakovaně sociálně potřebným rodinám z Ukrajiny na základě vystaveného poukazu sociálními pracovníky (MěÚ, CIC)

- Bližší informace Vám poskytneme na koordinační lince tel: + 420 725 409 100 nebo na e-mailu ukrajina2022@kolin.charita.cz

V březnu 2022 vznikl pod Farní charitou Kolín projekt Pomoc Ukrajině 2022 jako reakce na aktuální válečné dění na Ukrajině. Pomáháme příchozím ukrajinským uprchlíkům výdejem potravinové a materiální pomoci, poskytujeme sociální poradenství.

Naše centrum funguje na principu solidarity - přijímáme a vydáváme dary od občanů města Kolína a od lidí z blízkého okolí, stejně tak od našich podporujících partnerů.

Poptáváme čisté a nepoškozené oblečení, hygienické a úklidové prostředky, trvanlivé potraviny, nádobí - zejména hrnce, pánve, kuchyňská prkénka, sběračky, příbory, nože  (sklenice, hrnky máme), ložní prádlo, záclony, hračky, výtvarné potřeby pro děti a další položky obvyklé potřeby (konkrétní poptávku naší FCH, prosím, sledujte v aktualitách či na facebookových stránkách Farní charity Kolín). Každý dárce je vítán!

KDE pomoc vybíráme/vydáváme:
Komunitní centrum sv. Zdislavy
Mnichovická 1630
280 02  Kolín

KDY:
Úterý a čtvrtek v časech 10 - 12 hod., 15 - 17 hod.

KOMU:
lidé z Ukrajiny zasaženi válkou
- výdeji pomoci předchází vstupní registrace
- výdej pomoci je regulován a evidován

Koordinační linka: + 420 725 409 100 (koordinátorka projektu a sociální pracovnice - Bc. Michaela Prokopová)

V době výdeje je před naším Komunitním centrem obvykle fronta příjemců, dárci mohou vstoupit přednostně!

Přispět můžete také libovolnou částkou na náš transparentní účet 2702154652 / 2010 a my se o nákup postaráme - jak jsme s Vašimi penězi naložili zveřejníme. Do poznámky, prosím, uveďte na jaký účel přispíváte - např. nákup potravin a hygineny pro Ukrajinu 2022. Pohyb na transparentním účtu můžete sledovat zde https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=2702154652

Děkujeme Vám za Vaši pomoc - pomoc ukrajinským rodinám v nelehkých začátcích